donderdag 27 februari 2014

meer eten / kokosvet

Het is al weer een tijdje geleden, dat ik heb geblogt over mijn koolhydraatarme eetgewoonten... Eigenlijk, omdat dat rustig zijn gangetje gaat. Ik maak nu elke week brood voor mezelf, van hazelnoot en amandel meel en meestal met chocolade . En daarnaast eet ik veel groenten en wat vlees...

Inmiddels ben ik -20 kilo, das een hele mijlpaal, maar ik merk wel dat er nu niet meer zoveel afgaat...Natuurlijk vraag ik mij af waarom. Niet dat ik moet afvallen , maar met mijn omvang, is dat ook niet verkeerd... Zo had mijn dietiste, er op gehamert, dat ik meer moest gaan eten... daar keek ik van op.. meer eten om kilo's kwijt te raken...

Toch heeft ze gelijk, ik merk gewoon dat ik de neiging heb om maaltijden over te slaan en dan krijg ik daarna juist enorme trek vaak in foute dingen... waarom sla ik die maaltijden over? Ik denk dat het na jarenlang oefenen een gewoonte is geworden... ik ben zo lang bezig geweest met minder eten, dat niet eten daar een groot onderdeel van werd... zolang ik niet at had ik geen trek en at ik dus veel minder...

tijdens mijn intake kreeg ik echter te horen dat ik te weinig at. En ja door de week klopt dat wel, maar als ik dan ging eten dan had ik zoveel trek dat ik me snel vol stopte... vreselijk, vooral wanneer je dat hebt met allemaal mensen om je heen...Ook het ongemakkelijk voelen, hielp hierbij, wanneer ik me niet goed voelde in gezelschap, at ik liever niet. En dan haalde ik dat thuis weer in!

Meer eten, betekend dus, op gezette tijden tot me nemen wat ik nodig heb. Ondertussen heb ik van alles in huis wat ik wel mag hebben, zo heb ik altijd een bak met noten en zaden die ik mag nemen, en heb ik mijn brood waar ik een stukje van nemen kan... Toch is het aller belangrijkste dat ik gewoon om de zoveel tijd eet, daar voel ik me het beste bij en dat werkt weer goed.. Ondertusen let ik goed op wat ik eet, wanneer ik dat doe, voel ik me gewoon beter en heb ik minder last van mijn suikers...

Gezond eten, betekend ook ,gezond bereiden. Sinds kort gebruik ik kokos vet in mijn brood.Ik heb vandaag een stukje opgezocht over kokosvet en dat was heel interessant!!
Het is het beste vet om mee te bakken...
Dus dat ga ik de komende tijd ook maar eens uitproberen en ook mijn vlees braden met kokos vet... ik heb het geluk dat het gewoon hier in de supermarkt te verkrijgen is...

hier een stukje overt kokosvet.
De pluspunten.
Kokosolie bevat laurinezuur, wat een gunstig effect heeft op het cholesterolgehalte.
De stofwisseling wordt gestimuleerd door de vetten in kokosolie
Kokosolie bevat veel minder calorie├źn en is dus beter voor een slanke lijn.
Kokosolie is goed voor de lever en lichtverteerbaar is beter voor de bloedsuikerspiegel en doet het hongergevoel verminderen.
Het heeft een stimulerend effect op de schildklier en de schildklier is het orgaan dat belangrijk is voor de stofwisseling.
Kokosolie bevat caprinezuur dat gunstig is bij schimmelproblemen zoals bijvoorbeeld Candida.
Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/52638-kokosolievet-op-uw-gezondheid.html

Weet jij waar jij het kan kopen? Gebruik jij al kokosvet en wat maak je er dan mee?

Liefs louise