woensdag 19 maart 2014

Appel Rozijnen brood


Recept appel rozijnen brood (cake)

nodig

4 eieren
100 gram of meer rozijnen
wat kersenwater
3 eetlepels honing
een theelepel kaneel
100 gram cocos vet
200 gram hazelnoot gemalen
200 gram amandel gemalen
rechthoekkige bakvorm
bakpapier

klop de eieren last, doe er de gemolten cocosvet bij, klop de kaneel en de honing er ook door tot alles goed gemengt is...
schil de appel, snijd hem in plakken, in reepjes en dan in blokjes
je hebt de rozijnen even laten weken in een bakje waarbij ze net onder stonden, voeg de appel, de rozijnen en het kersen water waarin je ze hebt laten weken toe aan het ei mengsel, klop alles goed door. Voeg de hazelnoot en amandel toe en zorg dat alles goed gemengt is. Stort hetmengsel in een bakvorm met bakpapier en laat het 50 min bakken op 180 graden... even goed kijken voor je het eruit haalt dat de kort hard is en rood bruin anders nog even langer bakken...

af laten koelen en eet smakelijk!

Liefs Louise

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen